torsdag 21 augusti 2014

Drömliv.

Semester. Jag och hundarna, sambon jobbar. Och jag njuter, som den ensamvarg jag är. Och jag gör bara det som faller mig in och som jag verkligen vill. Inget annat. Inga måsten. Sover till halv 8 då mannen väcker mig för att säga hejdå. Yogar min serie nån gång vid lunchtid, när jag ätit frukost och läst ett par timmar. Eller efter att ha åkt iväg till havet en sväng så hundarna får bada, åtminstone Helge som älskar att simma.

Yogar min vanliga älskade ashtangaserie men på ett nytt sätt. Med ett annat sinne, med en annan ingång, med att annat utforskande, med en annan kropp... med nya fötter :) Ja, så är det. Har hunnit med tio dagar av min yogalärarutbildning och jag inser nu att denna resa kommer att förändra och totalt förnya min syn på yoga. Bara tio dagar och ingenting på yogamattan är som förr, utan djupare, subtilare, känsligare, mjukare... och så fullt av kärlek, till mig. Ni vet sådär så att det känns som att hjärtat är vidöppet och bara svämmar över och över...
Och jag mediterar. Som jag gjort i många år, i perioder ofta och dagligen och ibland mer sällan. Men också min meditation är ny, annorlunda. Förut har målet mer varit att bli fri från tankar så mycket som möjligt med hjälp av ett mantra  men i våras kom jag i kontakt med Vipassanameditationen och kände direkt att det var det jag egentligen letat efter. I Vipassanameditationen så observerar man tankarna, tankar som ofrånkomligt kommer men som bara är just tankar och försvinner... allt förändras, allt försvinner, tankarna och känslorna som de för med sig. Meditation handlar inte om att förändra sig och sitt tänkande (jo, förresten, det brukar bli den långtgående förändringen :) ) utan att helt och fullt bli vän med den du redan är. Det här är ju också en metod som man kan använda sig av alltid och hela tiden, inte bara då man mediterar, som i mindfulness, som är en slags "modern form" av Vipassana.
Ja sådär går mina semesterdagar... denna och nästa vecka. Jag går här och lever i mina mjuka yogakläder. Dom passar så bra, till allt. Hundpromenader, fika på stan, handla på ICA.. Och sköna när man ser på SVT:s nyhetstimme liggandes i yinställningar :)

6 kommentarer:

 1. Å så glad och nöjd du låter. Det smittar.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovisst är det härligt att det smittar. Jag delar så gärna med mig!! Kram!!

   Radera
 2. Svar
  1. Ja precis som det ska!!! :)
   Kram!!

   Radera
 3. Det låter underbart! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa! Life is good!!!
   Kram kram!!

   Radera