torsdag 1 maj 2014

Allt hänger ihop.

Jag har haft fantastiska dagar i Borås och det har också tagit sina dagar att börja smälta allt nytt och alla intryck. Vi hade dagar fyllda av yoga, mindfulness, meditation, de fem elementen och mycket, mycket mer. Som fascia t ex, det som håller ihop och isär, det som är själva alltet. Det som all yoga påverkar men yinyogan i synnerhet. I yinyogan är det ju inte musklerna som är i fokus utan just fascia, leder och skelett. Musklerna är helt avslappnade så att man kommer åt på djupet, kommer åt inåt, även sinnet. Yinyoga är meditation och vi har fått så många hjälpmedel för att vara i nuet, vara i kroppen. Jag har mediterat sedan 1997 då jag gick min första TM-kurs men dessa kursdagar har verkligen lärt mig nytt och mer.
I yinyogan sitter eller ligger man länge i varje position, 3-5 minuter, gärna längre. Det är då det händer, både i kroppen och sinnet, särskilt den där sista minuten. Jag minns när jag började andas 10-15 andetag i Ashtangan, istället för 5 som är det vanliga, så upplevde jag hur kroppen ändrades och öppnade upp. Hur kroppen behöver lugn, sköna långa utandningar och stillhet för att öppna upp, precis som sinnet. Ja, allt hänger ihop.
Det är så härligt och roligt att få lära sig mer och nytt om yogan och kroppen, underbart att vara i det där yogapratet hela tiden med människor som tycker att det är lika fantastiskt. Men det är också lite sorgset att komma hem till vardagen, lite tomt, och man får ställa sig på sin matta i sin ensamhet på morgonen...
Men, har jag något att se fram emot, för nu är det klart att jag börjar yogalärarutbildningen i Ashtangayoga på Atmajyoti i juni!! Tänk, 390 timmar yoga på bästbästa sättet!! Jag är en lycklig en!!

3 kommentarer:

  1. Så härligt med yogadjupdykning! När jag hittade yinyogan var det nog en av de största aha-upplevelser jag haft. Den fick mej att stanna upp och ja, göra om & göra rätt! Jag återkommer med jämna mellanrum till yin:en.

    Och grattis till yogalärarutbildningen, tror det är som hand i handske för dej ♥♥

    SvaraRadera
  2. Grattis till att du hittat det du vill fördjupa dig i.

    SvaraRadera
  3. Ja underbart när man djupdyka och fördjupa sig :) Kram till Er!!!

    SvaraRadera