torsdag 20 mars 2014

I mellanrummet händer det.

Det går sakta åt rätt håll med min axel. Gör mitt program varje dag med rörelser som ska öppna upp flödet ovanför skulderbladet där det är inflammerat och försiktiga styrkeövningar. Skulle varit på återbesök hos min sjukgymnast i måndags men fick förhinder så jag ska tillbaka på tisdag i nästa vecka. Hoppas det fortsätter på den positiva vägen!
Och jag yinyogar nu på morgnarna, saknar min ashtanga så mycket men tänker att det här avbrottet egentligen nog är ganska bra för mig. Egentligen. För yinyogan är så utmanande för mig som vill ha rörelse, svett och darrande armar. Utmanar mig mer än vad jag egentligen förstår, tror jag. Anar jag. Nu sitter jag i de olika positionerna i fem minuter, ibland olidligt smärtsamma minuter, men jag andas mig igenom. I början så ställde jag tiden på min iphone men märkte då att tankarna lätt flög åt alla möjliga håll. Nu räknar jag mina andetag istället. Låånga in, och låånga ut. Och så den underbara pausen. Mellanrummet. När allt är stilla, då smärtan ger sig en aning i avslappningen, då bara pulsen hörs. Då liksom tiden står stilla. Innan nästa  inandetag kommer, alldeles av sig själv...lugnt och alldeles självklart.  33 st andetag. Då vet jag att de fem minutrarna har gått.

tisdag 11 mars 2014

backa, och ta det lugnt...

Ont i armen och axeln. Mest i den vänstra, men också lite i den högra. Det har kommit smygande, egentligen sen i julas, sakta blivit värre o värre. Men tänker jag efter så har jag haft mer eller mindre besvär med mina armar i många år, smärta som gjort sig påmind ibland. Först och främst är det sviter från mitt förra jobb när jag som frisör stod med armarna i alla möjliga ställningar hela dagarna. Och för några år sen när vi planerade tomten vi byggt huset på så plockade jag tonvis, jo tonvis med sten, lastade och körde på skottkärra till skogen intill och stjälpte av. I flera dagar o veckor höll vi på. Jag slet som en arbetshäst, och armarna, mina ömma o stela frisörarmar tog mycket stryk. I perioder har det varit ok och t o m ganska bra när jag yogat eller tränat annat men de senaste två veckorna har jag inte kunnat göra solhälsningarna, det gör jätteont vid armhävning, så det har blivit yinyoga istället senaste tiden. Men idag har jag varit hos min vän som är sjukgymnast och yogalärare. Åh vilken kunskap hon har! Visar på sina modeller varenda litet, muskelfäste,  ligament och slemsäck och förklarar hur vi tillsammans nu ska få det att bli bra igen. Känns så tryggt och bra! Så efter en ordentlig undersökning och förklaring av vad som är skadat så masserade hon länge och väl, skuldror, nacke och armarna. Ljuvligt skönt men också jävulskt ont! Och sen övningar. Och jag har fått ett program som jag ska göra hemma, styrkeövningar max 1 gång om dagen och rörelseövningar 10 gånger varje dag och så ska jag tillbaka på måndag. Och nu ska jag vara duktig. Bara göra som hon sagt, bara så lite, och inte dubbelt, eller tredubbelt så mycket, som jag brukar...

söndag 2 mars 2014

Borta bra...

Hemma efter en helg i Stockholm. Bott på hotell och haft det bra. Ätit långfrukost och fuskat förskräckligt med maten. Ätit jättegoda mackor och t o m vitt bröd. Och en pizza! Jaja ska man fuska kan man väl göra det ordentligt...Förresten har jag fuskat länge, om sanningens ska fram, ja egentligen sedan advent då det blev saffransbullar o chokladkartonger och sen har det hållit på... Men nu ska det bli ändring på det, sååå trött på mitt sockerberoende och mina ursäkter för att få äta onyttigt. Så nu laddar vi om, på allvar, med nyköpt lchfbok. Och jag vet att om jag äter tillräckligt med fett så försvinner det där sockersuget, alldeles som av sig själv.
Och vi har gått fötterna trötta men också gjort några shoppingfynd. Mest inredning för vi håller på att flytta runt på saker och möbler här hemma efter att övervåningen nu äntligen är klar. Ett TV-rum ska inredas och kontoret ska äntligen bli färdigt. Så kul, gillar färger, ideér och inredning!
Men så skönt att vara hemma, borta bra, ni vet... Hämtat hundarna på pensionatet och schamponerat dom för dom luktade jättemycket hund (!) när vi hämtade dom och nu ligger dom nöjda och trötta i varsin fåtölj. Ska bädda rent i sängarna och imorgonbitti plingar det 0600 för yoga, den bästbästa. Och den bästa vardagen är här igen.