tisdag 20 november 2012

2 Molandersyogisar

Lugnt novembermörker. Och långt mellan inläggen här på bloggen. Men det är som det är, tänker inte stressa upp mig eller tycka nåt överhuvudtaget om det... Veckorna rullar på, ja rinner iväg, känns det som. 1:a advent om en dryg vecka,. Känns overkligt! Och det blir mest jobba-äta-sova så här dags på året då mörkret kommer och på kvällarna passar vi på att ägna oss åt vår nya hobby, släktforskning. Det är så jättekul!! När det går bra, vill säga. För det finns kvällar då man sitter och söker o söker i kyrkoböckerna i timmar och hittar ingenting och det känns helt hopplöst men så kommer man på ett annat spår och så plötsligt så står det där, det man letat efter och hjärtat tar ett galoppsteg av glädje. Men så är det där med att tyda all text, se vad prästen har skrivit med sin fina bläckpenna, och det är inte det lättaste. "Kom och kolla om du ser vad det står" säger vi till varandra där vi sitter vid varsin dator...
Helge är nyfiken och vill vara med♥
I helgen har min man gått en nybörjarkurs i ashtangayoga, fredag, lördag o söndag hos min yogalärare. Var så spänd och nyfiken på vad han skulle tycka. Han har ju provat kundaliniyoga förra vintern men det var inget som han tyckte om direkt. Jo, skönt sådär och mjukgörande men inte alls hans grej egentligen och alldeles för lugnt och mjukt.  Men nu kände han att han verkligen var sugen på att "börja träna" och kom själv med förslaget att " jag kanske skulle börja med din yoga". Jag blev jätteglad för det har varit min önskan för tänk va kul att kunna åka på yogaresor o kurser tillsammans. Och jag behövde inte vara orolig för redan när han kom hem på fredagen så var han så positiv och hade bestämt sig för att köpa ett träningskort! Så numera ligger det 2 yogamattor här på golvet och igårkväll yogade vi till Karin Björkegrens AshtangaDVD. Så får se när vi åker iväg på nån kul kurs framöver!

onsdag 14 november 2012

Lugnt läge

Ikväll blir det bastu, som vanligt, kan jag nästan säga. För vi bastar ofta, ofta. Älskart. Men ikväll blir det en liten kortis för min del, har förkylning i kroppen och vet inte egentligen om det är så bra att basta då... tål inte så mycket värme ikväll, tror jag. Det är halsen och rösten framförallt som är rosslig, den bara försvinner i ett slags pip och sen går det inte att prata på ett tag... Så jag är lite spänd inför morgondagen då jag verkligen behöver rösten till en begravning... hoppas den bär igenom..
Så på yogafronten och de flesta andra fronter vilar jag denna vecka så kroppen får chans att komma igen, tidigt i säng och sova 8-9 timmar är receptet. Och på tal om att sova så måste jag bara tipsa om sängkläderna jag köpte förra veckan på Åhlens. Heeelt underbara, i flanell. Mjuka som den mjukaste babyfilt och med våra dunbolster i är det en riktig dröm.


tisdag 6 november 2012

Morgonstund

Ja så var jag på banan igen. Eller på mattan rättare sagt, i arla morgonstund. Så jätteskönt. Fast jag är jättetrött när alarmet plingar strax före kl. 6. Men får jag bara fötterna i golvet så går resten av sig själv:)


Tack Gud för att jag orkade stiga upp,
tack för nattens sömn.
Tack för min starka kropp
och för att armen känns så bra nu.
Amen.

fredag 2 november 2012

Yogarutiner♥

Fredagskväll, bästa kväll. Vi gör pizza för vi var så sugna och för det var evigheter sen sist. Undviker i vanliga fall allt som innehåller socker och mjöl och det är aldrig några svårigheter med det. Kan sitta vid fikabordet på jobbet där det finns härliga hembakta kanelbullar, korintkakor och tom chokladtårta(!!!!!!!) och jag sitter med min te - eller kaffemugg. Utan minsta problem! För jag vet att jag inte mår bra av socker. För att jag vet att socker verkligen är ett gift för min kropp. Så DET är inget som helst problem.
Men ibland kan jag bli sugen på pizza, på min mans pizza, så det ska det bli ikväll, och vi ska njuta, med gott vin till.
Så inget, inte mycket i alla fall, är helt statiskt i mitt liv. Jag håller mig till och lever efter det som jag mår bra av i vardagen och i vanliga fall. Men jag fuskar när jag vill, helt klart, och det kan jag kosta på mig för jag vet att jag inte är en sån som fuskar i tid och otid. Bara när jag bestämt mig för att fuska:) Jag lever efter principen 80/20. Tror att det var Malin Berghagen som uttryckte det så när hon talade i sin yogabok om att leva renlevnads till 80% och fuska 20%. Tycker jag låter sunt och bra!
Sista veckorna så har jag ju valt att ta sovmorgon för att det är det som min kropp har behövt men jag känner nu att jag börjat bli klar med detta;))) Jo det känns som om jag har "sovit ikapp" det som jag såå väl behövde, och nu, i ett par dagar, så har jag känt en längtan efter mina ensamma och tidiga yogamornar. Jag längtar främst efter en regelbundenhet i min yoga och den får jag bäst när jag yogar på morgonen, så är det bara. Yoga på eftermiddag eller kväll är också bra förstås men det kan ibland vara svårt att få till. Jag är hungrig, vill umgås med mannen eller hundarna vill gå en sväng, ja det känns som det är så mycket annat som kommer i vägen helt enkelt. Det är helt klart att jag behövt sömn mer än nåt annat ett tag och jag är så glad över att jag lyssnat på det behovet,  men nu längtar jag efter att kliva upp tidigt och smyga ner till min yogakammare och yoga mig vaken och lycklig. Vet ju att det är det optimala, för mig. För det finns inget!! som är såå bra för min kropp och för mitt psyke. Just den dagliga regelbundenheten. Yogan är verkligen en livlina som jag kan hålla mig i och den håller jag hårt i.
Så idag har jag bestämt mig att på måndagmorgon så plingar det stilla i alarmet kl 0600, som vanligt igen.

Det ser jag fram emot!

torsdag 1 november 2012

Vid datorn

Sitter hemma och jobbar inför helgen. En helg som handlar om döden, om sorg och saknad men också om tröst och hopp. Och som alltid är det en brottning med orden, ord som ska vara enkla och vardagliga men samtidigt ska handla om det svåraste i livet. Men jag älskar den, brottningen. Åtminstone när jag känner att det kommer att gå, också den här gången. När skrivkrampen släpper och det flödar och jag känner att jag kommer att få ihop det.
Och jag är så glad för vi, jag och min man, har skaffat oss en ny hobby. Vi har börjat släktforska. Så kul och så spännande!! Nåt jag har velat göra länge men som bara har stannat vid en tanke. Men nu har vi börjat på en kurs som är träffar varannan vecka där man får hjälp och tips och så forskar man hemma vid datorn däremellan. Och igårkväll installerade vi ArkivDigital i datorn så nu var det bara att börja!
Bestämt mig för att börja forska på min pappas sida vilket han tycker är så kul. Och jag hittade han i en födelsebok i Luleå domkyrkoförsamling, han, mina fastrar och farmor och farfar. Och så vidare till min farfars födelse vilket var enkelt eftersom han var född i samma församling... Åh va jag blir nyfiken på att veta mer! Vem var dom, hur var dom, vilka drömmar hade dom, Isak Johansson och Katarina Sundling, som min farfars föräldrar hette. Åh vad jag skulle vilja ha träffat dom! Dom och barnen Anna, Maria och sonen Isak, min farfar.
Ikväll ska jag fortsätta, kan knappt vänta..