torsdag 25 oktober 2012

Röda rummet

Mitt yogarum har blivit "Röda rummet". Borta är allt rosa och alla rosor och istället är det rött som råder. Och jo det stämmer nog att färg ger energi för jag kände mig som superwoman när jag yogade idag. Men det har nog också att göra med att jag sover så bra o mycket just nu, ca nio timmar varje natt. Heelt underbart. Vet inte när jag känt mig så stark som jag gör nu, inte bara kroppsligt utan också mentalt. Jag är kär i själva livet:)))


onsdag 17 oktober 2012

Kroppen bestämmer

Att jag i långa perioder stigit upp kl 6 och gjort min yoga känns just nu som heelt overkligt. Helt omöjligt. Jag är så morgontrött och jag snoozar med mobilen, ibland ett par gånger, innan jag lyckas kravla mig upp och då är det kaffedoften som nått upp till sovrummet som får mig att börja vakna... Och jag hör aldrig när L:s mobil plingar och han stiger upp vid halv 7, hör inte när han och hundarna går ner, hör inte vår gnisslande dörr när han släpper ut dom, visslar in dom, pratar o grejar. Jag bara sover. Sover så skönt.
Och det stör mig inte egentligen, visst är det jätteskönt att göra yogan på morgonen och ha den i kroppen hela dagen, men  just nu prioriterar jag sovmornar. Har bestämt mig för det. Tänker ha sovmornar så länge som det känns som ett behov. Ja, tänker sova så mycket som kroppen vill nu under den mörkaste tiden vi går till mötes. Tror att det är det mest naturliga egentligen. Följa mörkret så mycket som möjligt. Som man gjorde förr i tiden, innan el, radio och TV, och allt annat fanns. När man kurade skymning och gick och la sig tidigt och sov några extra timmar.
Så jag yogar på eftermiddan när jag kommer hem. Och det går ju precis lika bra. Just nu och ett tag framöver får det vara så...

måndag 15 oktober 2012

Yoga igen♥

Nu är min arm bra igen! Jag har yogat igår och idag och det känns så bra. Känner mig så stark, som jag ofta gör när jag har vilat en tid. Igår yogade jag på Vayu, på det Yogamaraton som ägde rum på flera platser till förmån för bröstcancerdrabbade och så idag när jag kom hem från jobbet. Skyndade mig hem i spöregnet, tände brasan och en massa ljus och rullade ut mattan... Åh bästa, bästa yogan. När det bara är jag, min kropp, min andning! Visst är det både kul och nyttigt att åka in till mitt yogaställe i stan och få träffa yogavänner och min lärare ibland men den här dagliga yogan "hemma på kammaren" är nog min favorit i alla fall. Jag glömmer allt, tid och rum, och plötsligt har två timmar gått... Fast, på onsdag åker jag in på mysore!
Bytt ut 2 trista pelargoner mot 2 pigga plättariluften

fredag 12 oktober 2012

Veckans bästa kväll

Sköna fredagskväll! Nästan färdigstädat och mattorna får hänga ute i friska luften inatt. Det ska väl inte bli nåt regn..? God mat och vin väntar snart och fin choklad till efterrätt. Jag har varit hos Jolla på Prästgatan och köpt choklad, en uuunderbaaaar butik med finaste choklad i alla de former. När jag nån gång numera köper choklad så snålar jag inte utan köper det bästa och njuter av varje bit och gärna till vin, det är mmmmm...
I helgen väntar köp av vinterjacka, har sett en som jag vill ha, och så bio imorgonkväll. Ska se Balladen om Marie Kröyer, tror den är bra och verkar vara så vacker, av de snuttar jag sett och så gillar jag dansk film massor.
Och så på söndag är det yoga på Vayu,  där vi yogar mot bröstcancar och för Karin Björkegren Jones och alla andra som är drabbade av bröstcancer och alla intäkter går oavkortat till cancerfonden i Karins namn. Ni kan läsa Karins vackra, nakna och sanna blogg, min favorit bland ALLA bloggar, på
yogavita-yogavita.blogspot.com och vill du komma och yoga och samtidigt göra en insats så gå in på
vayu.se och kolla tiderna på söndag.
En skön och solig helg önskar jag Dig!

söndag 7 oktober 2012

Höfter o höstfix

Vilket härligt höstväder det varit hela helgen. Vi har tagit vara på tillfället och varit ute många timmar både i går och idag. Känner mig boostad med frisk luft och sol. Idag har vi varit en sväng till sommarstugan och bl a tömt frysen så nu behöver vi inte handla på ett tag:) Och nästa helg ska vattensystemet tömmas och sen är det förberett för vintern...
Har ju varit ledig i tre dagar men dom flög bara iväg. Som vanligt. Har passat på att varit ute i alla fall, gått långa promenader med hundarna, stuvat in trädgårdsmöblerna i förrådet och fixat lite med klängrosorna som vuxit en hel del i sommar. Annars har jag legat några timmar på kökssoffan och läst. En favorit i repris; Långsamhetens lov av Owe Wikström. En titel och bok helt i min stil, eller va sägs om kapitel som
Tjuren Ferdinands livsstil 
Vikten av att släntra 
Lättjans lov 
Den goda ensamheten 
Nödvändigheten av att inte följa med sin tid 
Om glädjen 
Andlig odling
Tystnadens tilltal
och mycket mer...

Men helgen har också innehållit nåt heelt annat, nämligen en thriller, som inte hör till det vanliga när det gäller mig. Jag gillar mer feelgood och drama men vi såg Hypnotisören igår kväll på bio tillsammans med goda vänner.  "Riktigt bra" får den i betyg och Lena Olin var också riktigt bra, tror faktiskt att det är första filmen jag ser med henne i en huvudroll. Positivt och kul. Efteråt var vi och åt gott som en perfekt avslutning på kvällen.
Och jag vilar min arm, ingen yoga på några dar nu och det känns bra. Vet ju att det bara blir bättre sen... Och jag känner av min "förvandling" i höfterna i alla möjliga situationer. Tror faktiskt att jag tar längre steg, naturligare längre steg när jag går numera, eller jag tror inte, jag känner att det är så. Det är som om höfterna är öppna och avslappnade på ett helt nytt sätt som också känns om jag sitter på en stol och lägger ene benet över det andra. Oj va djupt i kors dom hamnar, helt av sig själv.
Och förvandlingen fortsätter, både kroppsligt och själsligt...

torsdag 4 oktober 2012

Snygg-Helge

Njuter av kvällen och känslan av att vara ledig tre kommande dagar. Jag har inget direkt inplanerat och det är det bästa, bara ta dan som den kommer och göra det jag känner för. Vilat från yoga igår och idag för min högra arm som gör lite ont. Det gamla vanliga när jag gjort "för mycket". Den här gången är det hundtrimning det beror på. Våran Helge är strävhårig foxterrier vars päls trimmas, alltså rycks, regelbundet så att ny päls kan växa ut. Man använder en trimkniv, en slö "kniv", som stöd för tummen och så drar man bort stråna, ca 6-8 strån åt gången med bestämda, kraftiga ryck. När jag räknar ihop timmarna jag hållit på de senaste dagarna så blir det 9-10 timmar och nu behöver armen (och tummen!) vila. Hur dom kan klara detta på ett par timmar på hundtrim är för mig en gåta, fast dom förstås har mycket större vana än mig, men jag tror att det fuskas ganska friskt och att dom "smygklipper" för att det ska gå snabbare. Vilket förstör pälsen, den blir matt, mjuk, tappar färgen och sitter sen som berget. Därför gör jag det hellre själv så jag vet att det blir gjort som jag vill.
Gull-Helge